Consells per a una visita tranquil·la del gat al veterinari

Clínica Veterinària La Plana de Tona som una Clínica Amable amb els gats. Disposem d’espais i protocols per garantir una visita sense estrès a les nostres instal·lacions.

Per tal de preparar la vostra visita al nostre centre veterinari i garantir que estigui el més tranquil·la possible, us donem 10 consells a tenir en compte:

1. Utilitzar un transportí robust, que s’obri per la part superior i per davant, i que a més es pugui obrir totalment per la meitat superior, per poder examinar al gat sense que hagi de sortir del transportí.

2. A casa, situar el transportí a un lloc visible pel gat, que sigui un element familiar per ell. Que pugui entrar i sortir quan ell vulgui uns dies abans d’haver-lo d’utilitzar.

3. Col·locar alguna manta, coixí o objecte dins el transportí que el gat conegui.

4. Es pot vaporitzar el transportí amb feromones felines uns 30 minuts abans de sortir de casa, per tal que li resulti més agradable.

5. Al cotxe evitar que el transportí es mogui o es colpegi.

6. Es pot recobrir el transporti amb una manta per reduir els estímuls visuals que puguin estressar l’animal durant el trajecte. És recomanable mantenir-lo tapat fins que entrem a la consulta.

7. En arribar a la clínica veterinària, dirigir-vos a la sala d’espera especifica per a gats. Aquí disposem de zones elevades per deixar el transportí i evitar deixar-los al terra, fet que pot estressar més al nostre animal.

8. Dins la consulta obrir la porta del transportí i deixar que el gat surti, explori i es familiaritzi amb la consulta. Potser hi haurà gats que preferiran estar dins el transportí durant la visita, per aquest motiu és important que es pugui desmuntar la part superior.

9. Els gats són molt sensibles a les olors. Si hi ha més gats a casa, pot ser que percebin una olor estranya quan el gat ha anat al veterinari i manifestin conductes agressives cap a ell. És recomanable que en arribar a casa es deixi el transportí sense obrir durant uns minuts per veure com reaccionen els altres gats. Si tots semblen tranquils, obriu el transportí. Si hi ha tensió entre ells, porteu-lo a una altre habitació separada, poseu-li menjar, aigua i safata de sorra i intenteu ajuntar-los l’endemà.

10. Si tot i seguir aquests consells, el gat continua mostrant intranquil·litat, ansietat o agressivitat a l’hora d’anar al veterinari, es pot utilitzar medicació per ajudar a fer la visita més agradable per l’animal, sempre però amb consulta prèvia amb nosaltres i la nostra prescripció mèdica.